BackCupen återvänder till Vindeln den 15 februari

Bubergsgården erbjuder en fantastisk backe för skidåkning, men även för snöskoter backe. I kombination så blir det en härlig lördag. Där första start för BackCupen är 10.30. Arrangerande ROS MK tror att finalerna ska vara avklarade vid 15-tiden.

Förra året så blev det lite långa väntetider då flera förare fick åka ambulans ner från berget. Nu har man lagt en ny bansträckning som ska vara lite mer teknisk men samtidigt säkrare. Man erbjuder publiken en härlig överblick av banan från toppen av backen. Med en ljudanläggning nära publiken och en speaker som följer hela serien och därmed har bra historik om många förare. Förra året var det 132 startande i dom sex klasserna.

Denna säsong så har man skapat en ny klass, Millenium klassen, där skotrarna ska vara äldre än 2002. Den klassen har formligen exploderat i popularitet. Första tävlingen i Sorsele så var det den största klassen. Med många gamla Backe åkare som byggt replikor av sina forma racemaskiner. Fläkt klassen har fått en lite annan touch, där fick man i Sorsele se en 11-åring på en Yamaha SS 440. Som förövrigt beslutade sig dagen före att prova köra. Han vann alla sina heat och även finalen på en original skoter från 1984.

Bubergsgården har öppet med mat, fika och värme om det skulle behövas. Entre till tävlingen är 100 kr. Barn under 15 år i målsmans sällskap har fri entre´.

Hjärtligt välkomna till en dag i racingens tecken på Bubergsgården.

Första start är 10.30

Stängt på grund av kyla!

Idag, lördag  20/1, är backen stängd på grund av att det är så kallt. Välkommen tillbaka när temperaturen stigit lite!